Omzet boost nodig? Dat kan!

Social media mixFeestdagen voor de boeg . Misschien ook wel een aantal vakantiedagen? Omzet boost nodig? Het jaar 2016 goed starten? Waarschijnlijk veel klanten op vakantie of in vakantiestemming. Tijd om je sociale media en e-mailmarketing  eens  goed op orde te brengen. Daar heb je snel de revenuen van. Tenslotte gaat marketing altijd voor de sales uit.

Ik merk tijdens mijn cursussen, trainingen, opdrachten, workshops en gesprekken tijdens netwerkbijeenkomsten dat men te weinig oog heeft voor het gebruik van sociale media en e-mailmarketing. Veel MKB-ers en ZZP-ers hebben er moeite mee. Ze weten niet hoe het werkt of ze weten geen onderwerpen. Let wel: delen is het nieuwe geven. En het is belangrijk om je expertise te laten zien.

Zeven klantcontacten nodig
Voordat je een order real life of via je  website  gegund  krijgt, heb je gemiddeld minimaal zeven klantcontacten nodig. Ook bij bestaande klanten. Sociale  media, (video-)bloggen e-mailmarketing zijn daar een onderdeel van. Maar dit kan ook een telefoontje, netwerkbijeenkomst of een bezoekje zijn. Onderwerpen voor sociale  media, (video-) blog en e-mailmarketing kunnen zijn: nieuwe diensten, nieuwe producten, nieuw personeel, expertise  tonen  of onderwerpen die mensen aan kunnen zetten tot actie of stof tot nadenken geven. Meer weten? Bezoek dan MKB Cursus & Training voor marketing en verkooptrainingen.

Ben Noordermeer, verkooptrainer

Ben Noordermeer