Wie en wat zijn EDU-DEX en Tiptrack

MKB Cursus & Training werk samen met EDU-DEX en Tiptrack. Wat zijn dat voor organisaties en wat kunnen ze bieden aan gebruikers van cursussen en trainingen? Een korte toelichting.

EDU-DEX 
Ons aanbod in de open inschrijvingen wordt sinds enkele maanden ook digitaal gepubliceerd via EDU-DEX. Die publicatie bevat zowel informatie over de trainingen zelf, als over de planning. De stichting EDU-DEX is ontstaan uit een samenwerkingsverband van een aantal (grote) opleiders. Zij publiceert het aanbod van aangesloten opleiders op haar site. Niet met als doel om direct te verkopen, maar om dat aanbod aan tussenpartijen en grote eindgebruikers beschikbaar te stellen in een strak gedefinieerd format. Bij tussenpartijen moet je denken aan organisaties als Springest, Beetree en Cursusvoor.nl. Grote eindgebruikers zijn bijvoorbeeld overheidsinstanties als het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en bedrijven als ABN-AMRO, Carglass, KLM en Havenbedrijf Rotterdam. Op www.edudex.nl kun je alle aangesloten opleiders, afnemers en tussenpartijen vinden. Elke dag haalt EDU-DEX de actuele informatie op van onze site en publiceert deze vervolgens op haar eigen site. Deze informatie is beschikbaar in XML-formaat, en alleen zichtbaar voor aangesloten afnemers en tussenpartijen. 

tiptrack 

Het voordeel van publicatie op EDU-DEX is dat anderen het aanbod van deelnemende cursus aanbieders makkelijk kunnen publiceren en dat dit aanbod altijd actueel is. Zo heeft MKB Cursus & Training een samenwerkingsverband met werkgeversvereniging AWVN. Duurzame inzetbaarheid is voor AWVN een belangrijk thema, en in het kader daarvan heeft zij voor haar leden de interactieve online tool Tiptrack ontwikkeld. Tiptrack is bedoeld voor werkenden en werkgevers en is gebouwd op de vier pijlers van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid en financiën. Een onderdeel van Tiptrack is het aanbieden van opleidingen aan deelnemers. MKB Cursus & Training doet daar in mee met een selectie uit ons aanbod op EDU-DEX. Meer weten over Tiptrack?
 
AWVN