Financieel management:

Manage uw bedrijfsfinanciën

U bent niet iemand die op de accountant moet wachten om de winst-en-verliesrekening te kunnen interpreteren. Maar uw bedrijfsresultaten analyseren, controleren en verbeteren, dat is een ander verhaal. Deze cursus is erop gericht om  uw ondernemingsresultaten te verbeteren. Wij pakken dit structureel en systematisch aan.  

Doelstelling
U krijgt inzicht in de werking van uw organisatie en de weerslag daarvan op uw jaarcijfers. U leert hoe u de jaarcijfers kunt gebruiken om uw organisatie te verbeteren. U optimaliseert uw ondernemingsresultaten door het gebruik van financiële instrumenten.

Programma
Mist u essentiële basiskennis, dan kunt u eerst onze cursus Financiële basiskennis volgen. De cursus Financieel management behandelt de onderstaande onderwerpen: 

  • Bedrijfsfinanciën als resultaatgebied.
  • Waardebepaling onderneming.
  • Analyse financiële positie.
  • Exploitatie-analyse.
  • Break-even analyse.
  • Rentabiliteitsratio’s.
  • Investeringsscenario’s.
  • Begroten en budgetteren. 

Deelnemers
De cursus is bestemd voor ondernemers, directeuren of managers in het midden- en kleinbedrijf of voor medewerkers die met financieel management te maken hebben. 

Cursusgroepen
MKB Cursus & Training verzorgt de cursus Financieel management desgewenst ook voor groepen. De cursus wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt. De cursus kan ook naar uw wensen worden aangepast. Denkt u bij groepscursussen niet alleen aan medewerkers uit één organisatie, maar bijvoorbeeld ook aan groepen ondernemers.

Aantal dagdelen en prijs
De cursus bestaat uit 5 dagdelen, verdeeld over twee dagen. De prijs per deelnemer is € 549,- voor leden van MKB-Nederland en € 599,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van € 35,- voor cursusmateriaal en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.

Verwante cursussen
MKB Cursus & Training verzorgt ook: