Wanneer wil je gaan?

5 maart 2019
9:30-16:00 · Utrecht
24 april 2019
9:30-16:00 · Zwolle

Juridische aspecten van debiteurenbeheer

Intro

Een leverancier speelt, als hij er verstand van heeft, zelf een grote rol bij het slagen van een (juridische) incassoprocedure als een klant een factuur niet betaalt. Tijdens deze training leren wij jou op praktische wijze alles over de belangrijkste juridische onderwerpen die van toepassing zijn bij het dagelijkse debiteurenbeheer. Met deze kennis kun jij straks vanuit juridisch oogpunt verantwoord zakendoen. Verder kan de opgedane kennis worden gebruikt in gesprekken met klanten, collega’s of de incasso-intermediair (incassobureau, deurwaarder of advocaat).

Wat leer je?

De deelnemers leren de belangrijkste kenmerken over aansprakelijkheid, dossiervorming, juridische (incasso)procedures en de insolventiewet (faillissement en wettelijke schuldsanering) om zodoende het aantal afschrijvingen te verminderen en de kans van slagen van het incassotraject te vergroten.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Nederlandse rechtsvormen en aansprakelijkheid;
• Het belang van dossieropbouw en algemene voorwaarden;
• De overdracht naar het incassobureau, deurwaarder of advocaat;
• Juridische procedures en beslaglegging;
• Faillissementsrecht en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor ondernemers en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor een verantwoord beheer van debiteuren. De training is een goede aanvulling op de training ‘Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren’ en de ‘vervolgtraining’. Je kunt je ook inschrijven voor de juridische training als je deze trainingen niet hebt gevolgd.

Maatwerk

Wij verzorgen deze training ook voor groepen. Deze wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die jij kiest. Wij passen de training aan je wensen aan.

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je € 375,-; ben je geen lid, dan € 399,-. Het cursusboek kost € 30,-. Voor de accommodatie, koffie, thee en lunch betaal je € 19,75. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen en tips

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.
We geven ook andere trainingen en cursussen op het gebied van financiën. Misschien vind je onderstaande suggesties ook interessant!

€ 375,-
voor MKB-Nederland leden