Ondernemen met de "leukste" generatie

Onderzoek onder 560 mensen tussen 18 en 35 jaar laat zien wat zij belangrijk vinden in hun baan. Op de vraag wat deze mensen op nummer 1 zouden zetten als het gaat om belangrijkheid in hun werk, is het antwoord:

1. het hebben van leuk en plezierig werk (46%)

2. ontwikkelkansen (14%)

3. .....

Leuk zijn en leuk doen is dus het sleutelwoord voor de ondernemer met toekomst!

Maar wat is de definitie van "leuk"?

De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt, is deels groot gebracht met alle mogelijke keuzes en vrijheden zoals:

1. basisschool, vrije expressie en natuurlijk leren;

2. vrije opvoeding en positief benaderen i.p.v. duidelijke taal en autoriteit;

3. 25 of meer tv-zenders;

4. games en internet;

5. Facebook, Twitter, Snapchat, Youtube, Instagram, enz.;

6. mobiele telefoons.

Men is geconditioneerd in vrijheid en krijgt mogelijkheden om dit in stand te houden. Bijvoorbeeld wanneer ik op t.v. na 25 zenders niet iets leuks vind, klik ik het weg, ga vervolgens internetten en als dit niet leuk is, ga ik naar Facebook. Mocht ik daar iemand treffen die niet leuk tegen mij doet dan klik ik hem weg, etc.

Deze generatie komt nu in de werkomgeving. Daar wordt iets van hem/haar verwacht, is niet alles leuk maar kan ook niet zomaar alles weggeklikt worden.

Een uitdaging dus voor iedereen die hier mee te maken heeft of krijgt. Want wat vraagt dit van de leidinggevende/ondernemer? En wat kan hij/zij ermee? Alsof er nog een keus is, het zal wel moeten!

Het vraagt van u een "leuke" stijl van leidinggeven. Tijdens de workshop gaan we daar uitgebreid op in door de leidinggevende/ondernemer inzicht te geven in de "leukste" generatie en daarbij handreikingen te geven hoe adequaat met hen om te gaan. Om uiteindelijk te bouwen aan een stabiele, succesvolle en duurzame samenwerking. Zij bepalen immers het succes van de toekomst!

Deelnemers
Deze bijeenkomst is bestemd voor directeuren, ondernemers, managers en leidinggevenden die inzicht willen krijgen in hoe zij deze groep medewerkers moeten sturen en motiveren.

De trainer
Anneke Sluiter-Mijnheer is meer dan twintig jaar actief in verschillende MKB-organisaties. Ze heeft daar, vanuit diverse functies, altijd haar stempel gezet op groei en organisatie-ontwikkeling. De van huis uit meegekregen ondernemersgeest en haar overtuiging dat dit met en door mensen iedere dag leuker en succesvoller kan worden, maakt haar een interessante spreker/gast voor iedere ondernemer. 
Anneke Sluiter

Cursusgroepen
MKB Cursus & Training verzorgt deze workshop ook voor groepen. De workshop wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het beste schikt. 

Aantal dagdelen en prijs
De bijeenkomst bestaat uit 1 dagdeel. De prijs per deelnemer is € 175,- voor leden van MKB-Nederland en € 195,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW en exclusief een bijdrage van €5,- arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze workshop, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90. 

Verwante trainingen
MKB Cursus & Training verzorgt ook:


Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar
(015) 219 13 90

Klik hier voor de overige cursussen