Management van stagnerende medewerkers: fit for the future 

U bent zich ervan bewust dat de uittredingsleeftijd verder zal stijgen. Wanneer een medewerker te vroeg afhaakt, verliest hij of zij de veranderingsbereidheid en flexibiliteit. De kunst is tijdig te ontdekken dat er sprake is van stagnatie, ook al is er volgens de betrokkene niets aan de hand. Zowel voor uw bedrijf, als voor uw medewerker, wilt u de resterende werkperiode tot een succes maken. Maar hoe doet u dat en wat heeft u daarvoor nodig? Daar geeft deze cursus antwoord op. 

Doelstelling
Na deze workshop kunt u stagnatie in uw personeelsbestand opsporen en gericht oplossen.
Tijdens de workshop zal geoefend worden met de GIDA-vragenlijst waarmee stagnatie vroegtijdig gesignaleerd kan worden. GIDA staat voor het proces: Gezond functioneren --> Inadequaat functioneren --> Disfunctioneren --> Afhaken. Deze werkwijze kan de functioneringsgesprekken verdiepen maar ook vervangen.

Programma
In de workshop Management van stagnerende medewerkers zal geoefend worden met de GIDA-vragenlijst waarmee stagnatie vroegtijdig gesignaleerd wordt. Deze werkwijze kan de functioneringsgesprekken verdiepen, maar ook vervangen. De volgende onderwerpen komen aan de orde:  

  • Wat is stagnatie in functioneren?
  • Signalen van stagnatie.
  • De fit functie - persoon.
  • De fit persoon - bedrijf.
  • De fit persoon - toekomst bedrijf.
  • Oefenen met het opsporen van stagnatie in de eigen organisatie.
  • Werkbare oplossingen ontdekken voor de eigen bedrijfsontwikkeling.  

Deelnemers
De workshop is bestemd voor ondernemers, leidinggevenden of personeelsmanagers, die een veranderende organisatie naar de toekomst gidsen.  

Trainingsgroepen
Wij verzorgen deze workshop desgewenst ook voor groepen. De workshop wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt. Eventueel kan de workshop naar uw wensen worden aangepast.

Aantal dagdelen en prijs
De workshop bestaat uit twee dagdelen. De prijs per deelnemer is € 365,- voor leden van MKB-Nederland en € 395,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, een bijdrage van € 25,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.


Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar
(015) 219 13 90

Klik hier voor de overige cursussen