Notuleren

Vergaderingen worden in elk bedrijf en elke organisatie gehouden, maar niet altijd genotuleerd. Komt het voor dat u daardoor belangrijke informatie mist of dat besluiten niet uitgevoerd worden? Wanneer u verslag legt van uw vergaderingen straalt uw bedrijf professionaliteit uit. (Beter) notuleren kunt u leren door het vooral veel te doen. U gaat met praktische opdrachten aan de slag in deze training, om goed verzorgde, prettig leesbare en doelgerichte verslagen te leren maken. 

Doelstelling
U leert tijdens deze praktische cursus Notuleren hoe u duidelijke en prettig leesbare verslagen maakt. U leert hoe u daarvoor actief en gericht luistert, effectief aantekeningen maakt, hoofdzaken van bijzaken scheidt en zich richt op de essentie, besluiten en afspraken van een vergadering. Ook wordt duidelijk welke technieken in verschillende situaties (kunnen) worden toegepast.

Programma 
U oefent uw vaardigheden in kleine groepen en met praktische opdrachten, zoals het notuleren van een ‘echte’ gefilmde vergadering. Voor de cursus is het gebruik van een laptop niet noodzakelijk. Maar als u gewend bent te notuleren op een laptop, of u wilt dit graag leren, dan raden wij u aan om een laptop mee te nemen. Tijdens de training Notuleren worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het opstellen van een agenda.
  • De verschillende verslagvormen.
  • Hulpmiddelen en technieken.
  • Correct taalgebruik.
  • Effectief aantekeningen maken.
  • Luisteren, opheldering vragen, samenvatten, formuleren. 

Deelnemers
De training is bedoeld voor iedereen die vergaderingen, werkbesprekingen of bijeenkomsten moet verslaan. 

Cursusgroepen
MKB Cursus & Training verzorgt de cursus notuleren desgewenst ook voor groepen. De cursus wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt.

Aantal dagdelen en prijs
De cursus bestaat uit twee dagdelen. De prijs per deelnemer is € 309,- voor leden van MKB-Nederland en € 339,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van € 25,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie 
Heeft u nog vragen over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.

Verwante cursussen
MKB Cursus & Training verzorgt ook:


Wij ontwikkelen en bemiddelen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en door werk. MKB Cursus & Training heeft voor twee groepen gedetacheerde medewerksters van Ergon een notuleertraining verzorgd. De deelnemers waren enthousiast. De opleiding leverde een bijdrage aan een bredere inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Het was onze eerste kennismaking met MKB Cursus & Training. Een prima cursus, de geleerde vaardigheiden zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Ergon, arbeidsbemiddeling, Eindhoven
Liesbeth Wierda, opleidingscoördinatrice