Wanneer wil je gaan?

13 maart 2019
10:00-16:00 · Zoetermeer
6 mei 2019
10:00-16:00 · Deurningen (OV)
25 juni 2019
10:00-16:00 · Ede

€ 365,-
voor MKB-Nederland leden
€ 395,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums Gratis brochure aanvragen
€ 365,-
voor MKB-Nederland leden
€ 395,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datumsGratis brochure aanvragen

Onderhandelen

Intro

Onderhandelen is voor een manager of ondernemer niets nieuws. Onderhandelen gebeurt veel, extern maar ook intern. Je moet immers vaak overleggen om bepaalde ideeën of situaties te verkopen. En onderhandelen is niet alleen een vlotte babbel of goochelen met wisselgeld, op de achtergrond speelt vaak een machtsspel. Er is dus een passende strategie vereist.

Het onderhandelingsproces kan als volgt worden omschreven: Twee of meer partijen met verschillende uitgangspunten, informatie en doeleinden proberen tot overeenstemming of een compromis te komen. Onderhandelen kan ook gezien worden als een communicatieproces waarbij gedachten, gevoelens en einddoelen bij de aanvang van het onderhandelen niet parallel lopen, maar uiteindelijk met elkaar in overeenstemming zijn. Mensen vinden onderhandelen vaak moeilijk en zien zichzelf niet vaak als goede onderhandelaars. Ze denken dat ze zich keihard moeten opstellen. Maar dat is niet zo. Het is minstens zo belangrijk dat je oog kunt hebben voor belangen van anderen.

Wat leer je?

Na afloop van deze training heb je inzicht gekregen in de kunst van het onderhandelen en weet je hoe je kunt werken naar een win-winsituatie.

Programma

Tijdens de training Onderhandelen komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Onderhandelingsdoel;
  • Macht;
  • Spanningsvelden;
  • Intentie tot overeenstemming;
  • Voorbereiding voor een onderhandeling;
  • Opbouw van een onderhandeling;
  • Dilemma’s en valkuilen;
  • Stijlen van onderhandelen;
  • Tips voor succesvol onderhandelen;
  • Test onderhandelen.

Voor wie?

De training is voor iedereen die regelmatig onderhandelt, dit moeilijk vindt en betere onderhandelingsresultaten wil bereiken.

Maatwerk

Wij verzorgen deze training ook voor groepen. Deze wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats naar jouw keuze. Wij passen de training aan je wensen aan.

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je € 365,-; ben je geen lid, dan € 395,-. Het cursusboek kost € 30,-. Voor de accommodatie, koffie, thee en lunch betaal je € 19,75. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.
€ 365,-
voor MKB-Nederland leden