Succesvol inschrijven op Europese aanbestedingen

Hoe kunt u uw organisatie optimaal voorbereiden op een aanbesteding en hoe slaagt u erin de beste inschrijving op de aanbesteding te maken? Heeft u een beeld van de overheidspartijen die de markt gaan uitvragen naar producten en/of diensten? Kent u de eisen die aan uw organisatie en aan uw diensten worden gesteld? In deze training krijgt u handvatten om meer uit uw organisatie te halen en een inschrijving winnend af te sluiten.

Doelstelling
U bent in staat om het inkoopbeleid van de aanbestedende dienst te leren kennen en laat een professionele indruk achter op de aanbestedende dienst. U benut de mogelijkheden in het bestek en uw maximaal presterende organisatie in het inschrijvingstraject om uw beste aanbod te maken.

Programma
Tijdens de training Succesvol inschrijven op Europese aanbestedingen komen onderstaande onderwerpen aan de orde:

  • Wat wordt er allemaal gevraagd aan verklaringen en bewijsstukken?
  • Inkoop: hoe wordt er gekeken naar de markt?
  • Hoe kan ik het inschrijvingsproces intern het beste inrichten?
  • Mogelijkheden voor sturing: voor en tijdens de aanbesteding en na gunning?
  • Aanbesteden als kritiek bedrijfsproces.
  • Belang van commercieel presteren.
  • Extern en intern contractmanagement.

Deelnemers
De cursus is bestemd voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die bestaande opdrachten wellicht kwijt zullen raken en met (meer) succes zaken zouden willen doen bij aanbestedingen, maar daarvoor intern ook een verbeteringsslag kunnen maken. 

Aantal dagdelen en prijs
De training bestaat uit 1 dagdeel (middag of avond). De prijs per deelnemer is € 225,- voor leden van MKB-Nederland en € 245,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van € 12,50 voor cursusmateriaal en € 5,- arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier


Data 'Succesvol inschrijven op Europese aanbestedingen'