Zakelijk communiceren per e-mail en brief:

Communiceer hedendaags en begrijpelijk

De schriftelijke en digitale communicatie van ondernemingen met klanten en leveranciers is vaak ouderwets. Ook schenkt men soms weinig aandacht aan taal. Taalfouten zijn maar één van de ergernissen. Het komt ook voor dat men niet te spreken is over de oubollige formulering van de inhoud. Vindt u dat eigenlijk ook en wilt u dat verbeteren, kom dan naar deze training. 

Doelstelling
Tijdens de training worden de teksten van de deelnemers besproken en wordt aangegeven waar er mogelijk verbeteringen kunnen worden aangebracht. U zult na de training in staat zijn de leesbaarheid van berichten te vergroten, klantgerichter en klantvriendelijker over te komen.

Programma
De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Bewustwording; analyse van enkele vormen van e-mails en brieven.
  • Voorbeelden van verkeerde formulering en de impact daarvan.
  • Correct taalgebruik; kies de juiste woorden.
  • Spelling-, stijl- en grammaticaregels.
  • Correcte woorden, zinnen en alinea's.
  • Gebruik jargon; wanneer wel en wanneer niet.
  • Persoonlijke, eigentijdse schrijfstijl.

Werkwijze
Voorafgaand aan de training Zakelijk communiceren per e-mail en brief sturen de deelnemers enkele voorbeelden van geschreven brieven en/of e-mails naar de trainer voor analyse.

Nazorg
Na de training kunnen deelnemers binnen een maand een voorbeeld van een bericht 'nieuwe stijl' naar de trainer sturen. Deze zal een korte feedback geven.

Deelnemers
Deze training is bedoeld voor u, die zelfstandig e-mails en brieven verstuurt en vrij is de inhoud daarvan te bepalen.

Aantal dagdelen en prijs
Deze training bestaat uit 2 dagdelen. De prijs per deelnemer is € 365,- voor leden van MKB-Nederland en € 395,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, een bijdrage van € 25,- voor cursusmateriaal en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze training, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90.


Data 'Zakelijk communiceren per e-mail en brief'