Wanneer wil je gaan?

Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 015 219 13 90

VCA-VOL: veiligheid voor leidinggevenden

Intro

VCA-VOL staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu, de VGM Checklist Aannemers voor operationeel leidinggevenden. De cursus VCA-VOL geeft inzicht in onveilige situaties en de voordelen van veilig werken. Als jij of je bedrijf werk doet met een verhoogd risico, dan is het hebben van het VCA-certificaat verstandig. Het stelt je in staat om medewerkers te motiveren, te sturen en te corrigeren ten aanzien van veilig werken.

Doel

Met een VCA-VOL certificaat voldoe je direct aan de meeste eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ook weet je wat jouw rol is op dat gebied als leidinggevende.

Zelfstudie

Voor start van de cursus VCA-VOL ontvang je het cursusboek. Je dient dit boek goed te bestuderen en het proefexamen te maken. Zie je die voorbereiding niet zitten, dan kun je in overleg met ons deelnemen aan een tweedaagse cursus VCA-VOL, waarvoor je je niet hoeft voor te bereiden.

Programma

In de VCA-VOL komen dezelfde onderwerpen aan de orde als in VCA-Basis. Daarnaast worden de volgende onderdelen uitgediept:
 • Arbeidstijdenwet en preventie;
 • De rol van jou als leidinggevende ten aanzien van veiligheidsgedrag;
 • Taken, rollen en plichten van de werkgever/leidinggevende, inspecties, certificaties;
 • Plichten voor jou als leidinggevende ten aanzien van procedures, instructies en signalering;
 • Bedrijfsnoodplan;
 • Uitgebreide module gevaarlijke stoffen;
 • Geluidsniveaus en klimatologische omstandigheden.
Tijdens de cursus zie je presentaties, korte filmpjes en wordt er geoefend met vragen uit proefexamens.

Examen

Aan het einde van de dag doe je examen. Als je slaagt ontvang je het Certificaat VCA-VOL. Dit certificaat blijft 10 jaar geldig.

Geldigheid

Het VCA-certificaat is 10 jaar geldig. Wanneer je certificaat is verlopen moet je opnieuw examen doen.

Code 95

Onze VCA-cursus is door het CCV erkend in het kader van Code 95. Je krijgt hiervoor zeven punten, meld dat wel even bij de inschrijving. Wij moeten je namelijk tijdig aanmelden bij het CBR. (Kosten zijn € 30,- per dag.)

Voor wie?

VCA-VOL is bedoeld voor mensen die leidinggeven aan medewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren en/of werken onder risicovolle omstandigheden.

Maatwerk

Wij verzorgen deze training ook voor groepen. Deze wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats naar jouw keuze. Het programma kan worden afgestemd op de specifieke situatie en de risico’s in een bepaalde branche.

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je € 210,-, ben je geen lid dan € 225,-. Het cursusboek kost € 35,- en het examen € 75,-. Voor de accommodatie, koffie, thee en lunch betaal je een bijdrage van € 19,75. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Klik hier voor meer informatie over de cursus VCA Basis.

Bel (015) 219 13 90 of naar info@mkbct.nl als je meer wil weten over:
 • Andere data en/of cursusplaatsen voor cursus VCA-VOL;
 • VCA-VOL bestaande uit twee dagen (zonder zelfstudie);
 • VIL-VCU met zelfstudie;
 • VIL-VCU bestaande uit twee dagen (zonder zelfstudie);
 • VCA Basisveiligheid in het Pools.
€ 210,-
voor MKB-Nederland leden