Werving en selectie

Een goed wervingen selectieproces is van strategisch belang voor uw onderneming wanneer u concurrerend wilt blijven. Het aanwezige talent maakt het onderscheid en heeft een directe impact op uw bedrijfsresultaat. Lukt het u de juiste medewerker te werven en te selecteren in lijn met de strategie en doelstellingen van uw onderneming? Deze training geeft u inzicht in het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van de geschikte kandidaat. 

Doelstelling
U krijgt inzicht en vaardigheden om beter te werven en te selecteren. Na afloop van de training Werving & selectie weet u beter hoe u de juiste kandidaat o.a. op basis van sollicitatiebrieven moet selecteren voor een gesprek en hoe u vervolgens na één of meer gesprekken tot een gefundeerde beslissing kunt komen.

Programma
Om extra vaardigheden te krijgen in het proces van de briefselectie, kruipt u tijdens de training zelf in de huid van een sollicitant. Zo wordt het feitelijke sollicitatiegesprek geoefend. De training Werving en selectie behandelt de volgende onderwerpen:

 

  • Opbouw personele bezetting in de organisatie.
  • Vertrek van medewerkers als moment om kritisch naar uw bezetting en organisatie te kijken.
  • De samenstelling van het huidige team en de behoefte aan andere kwaliteiten.
  • De valkuil van zoeken naar een kloon.
  • Briefselectie.
  • Het selectiegesprek.
  • Het aanstellingsgesprek. 

 

Deelnemers
De training is bestemd voor ondernemers of directeuren in het midden- en kleinbedrijf en medewerkers die zich bezighouden met personeel werven en selecteren. 

Trainingsgroepen
MKB Cursus & Training verzorgt de training Werving & selectie desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt. Eventueel kan de training ook naar uw wensen worden aangepast.

Aantal dagdelen en prijs
De training bestaat uit 2 dagdelen. De prijs per deelnemer is € 365,- voor leden van MKB-Nederland en € 395,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van € 35,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze training, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.


Ik vond de training heel zinvol. Het was praktijkgericht, met heel veel mooie tools om het geleerde direct in de praktijk te kunnen toepassen.
De rollenspellen waren erg geslaagd, doordat de dame in kwestie heel prettig “acteerde” .
Ik vind dat we met het geleerde en de aandachtspunten (span of control, ondersteuning P&O) aan de slag moeten.
De trainer maakt een verslag en de adviezen hierin zijn nodig om het hele werving & selectie verhaal toe te kunnen passen. We zijn nu in staat de juiste kandidaat te selecteren i.p.v. de beste!

Humanitas
Anyta