Ondernemerschap en management

Het aansturen en managen van een bedrijf, organisatie of afdeling vraagt steeds meer kennis, vaardigheden en creativiteit. Van u als ondernemer of manager wordt verwacht dat u strategie ontwikkelt, koers bepaalt en (aan) stuurt.

Leiderschap en leidinggeven

Geeft u voor het eerst van uw leven leiding of wilt u dat gaan doen? Heeft u veel of weinig ervaring als leidinggevende? MKB Cursus & Training biedt u korte, praktische cursussen op het gebied van leiderschap en trainingen over effectief leidinggeven.

Financiën

Kennis en vaardigheden op tal van gebieden zijn nodig om een bedrijf, een organisatie of een afdeling effectief en efficiënt te laten functioneren. Financiën bepalen echter op termijn altijd het bestaansrecht en het succes.

Personeel

Kennis, vaardigheden en techniek zijn belangrijke factoren die het succes van uw bedrijf of organisatie bepalen. Het personeel, de menselijke factor, moet alle andere zaken vorm en inhoud geven. Vaak is personeel de doorslaggevende factor.

Marketing en verkoop

Heldere communicatie en oprechte aandacht voor uw klant zijn onmisbaar om uw organisatie, product of dienst op de juiste manier onder de aandacht te brengen.

Communicatie

De helft van onze werktijd gebruiken we om te communiceren. Communiceren kost veel tijd en is daarom erg duur. Miscommunicatie, het elkaar niet begrijpen kost nog veel meer.

Persoonlijke vaardigheden

Je raakt nooit uitgeleerd op het gebied van persoonlijke vaardigheden. U kunt zich op dit gebied steeds verder, dieper en breder ontwikkelen. Of het nu gaat om onderhandelen, presenteren, vergaderen, notuleren, time-management of trainingsvaardigheden.

Arbo en Veiligheid

Iedere organisatie is verplicht zorg te dragen voor de veiligheid en de gezondheid van medewerkers en bezoekers. Veiligheid en gezondheid moeten dus zijn geïntegreerd in het totale beleid van de organisatie. Uitgangspunt hiervoor is de ARBOwet.

OR en medezeggenschap

Medezeggenschap is een groot goed. Direct toepasbare kennis en vaardigheden zijn nodig om aan medezeggenschap een verantwoorde en effectieve invulling te geven.

Sociale media

Korte, direct toepasbare workshops zakelijk gebruik van LinkedIn, Twitter en Facebook. Ook masterclasses, die zijn toegespitst op de inzet van social media als marketing tool.

Online marketing

Online marketing met cursussen over Google Adwords, Analytics en over zoekmachine optimalisatie, SEO.