Thema:

Leiderschap en leidinggeven

Geeft u voor het eerst van uw leven leiding of wilt u dat gaan doen? Heeft u veel of weinig ervaring als leidinggevende? Bent u ploegbaas, chef onderhoud of geeft u leiding aan een groep academici? Maar weinig mensen zijn een geboren leider. Iedereen kan echter door middel van een gerichte cursus of training zijn leidinggevende kennis en kwaliteiten vergroten en verbeteren. Dat geldt als u al veel leidinggevende ervaring heeft, maar ook als u voor het eerst leiding moet gaan geven. Ook geboren leiders kunnen vaardigheden altijd verder aanscherpen. MKB Cursus & Training biedt u korte, praktische cursussen op het gebied van leiderschap tot diepgaande trainingen over bijvoorbeeld effectief en coachend leidinggeven.
Verwante thema's:
Ondernemerschap en management

Personeel
Cursussen:

Effectief leidinggeven

Leidinggeven wordt steeds ingewikkelder. U moet beschikken over een groot aantal vaardigheden. In eerste instantie is leidinggeven het verbeteren van de motivatie van uw medewerkers om hen tot betere prestaties aan te moedigen. Uw stijl zal dan moeten kunnen variëren van regelend tot coachend. Van probleemoplossend tot het voorzien en voorkomen van ongeregeldheden. Deze training geeft u inzicht in uw mogelijkheden; als bedrijf en als persoon.

Leidinggeven en motiveren

Leidinggeven is: ervoor zorgen dat medewerkers hun werk goed en op tijd uitvoeren. Motiveren is: ervoor zorgen dat mensen bereid zijn hun werk goed en op tijd uit te voeren. Leidinggeven én motiveren samen is er voor zorgen dat uw medewerkers hart voor de zaak hebben. Dat betekent: Opdrachten geven en controleren. Luisteren en adviseren. Ondersteunen en stimuleren. Delegeren en evalueren. Hoe u dit als (beginnende) leidinggevende aanpakt, leert u tijdens de eendaagse cursus Leidinggeven en motiveren.

Coachend leidinggeven in de praktijk

"Ik wens je veel personeel toe" krijgt een leidinggevende wel eens te horen. Veel leidinggevenden worstelen met het aansturen en motiveren van medewerkers. Er is een manier van leidinggeven die doelgericht, krachtig en effectief is en gericht op het goed presteren én leren van medewerkers. Dat noemen we coachend leidinggeven. Het is gericht op het laten presteren van uw medewerkers op de korte én de lange termijn. Met name voor het aansturen van professionals is coachend leidinggeven zeer effectief. Hoe coachend geeft u al leiding?

Effectief leidinggeven met outdoor experience

Leidinggeven wordt steeds ingewikkelder. U moet beschikken over een groot aantal vaardigheden. In eerste instantie is leidinggeven het verbeteren van de motivatie van uw medewerkers om hen tot betere prestaties aan te moedigen. Uw stijl zal dan moeten kunnen variëren van regelend tot coachend. Van probleemoplossend tot het voorzien en voorkomen van ongeregeldheden. Deze training geeft u inzicht in uw mogelijkheden; als bedrijf en als persoon. Nieuw is, rond de thema's Teamvorming & Communicatie, een dagdeel met activiteiten in een outdoor omgeving, maar dan wel binnen!

Praktijkdag leidinggeven

Worstelt u met aspecten van leidinggeven of wilt u uw leidinggevende vaardigheden verder verbeteren? Heeft u al een training gevolgd en/of heeft u al enige jaren leidinggevende ervaring, maar wilt u de praktijktoepassingen verder ontwikkelen of aanscherpen? De 'Praktijkdag leidinggeven' is voor mensen die aanvullend op een al gevolgde cursus of training hun kennis willen opfrissen en hun praktische leidinggevende vaardigheden willen aanscherpen. De 'Praktijkdag leidinggeven' is ook zeer geschikt voor iedereen die beschikt over meerjarige leidinggevende ervaring.