Training Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren

U wilt geen renteverlies lijden. U wilt uw cashflow niet in gevaar brengen. U wilt daarom elk betalingsrisico uitsluiten. Maar hoe leidt u een goed en verantwoord credit managementbeleid? En hoe verandert u het betaalgedrag van uw debiteuren zonder de relatie onder druk te zetten? De telefoon is een ideaal instrument om uw openstaande vorderingen te incasseren. Tijdens deze training leert u op een praktijkgerichte manier de telefonische benadering effectief in te zetten. 

Doelstelling
Op een praktijkgerichte manier vaardigheden opdoen en kennis verwerven op het gebied van debiteurenbeheer en telefonische incasso. Na afloop van de cursus ‘Debiteurenbeheer en Telefonisch incasseren’ bent u beter in staat uw debiteuren goed te beheren en uw debiteuren snel en efficiënt telefonisch te benaderen. U leert uw risico’s te verkleinen en uw kosten op debiteuren te verlagen.

Programma
De training Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren behandelt de volgende onderwerpen:

  • Het belang en de voordelen van debiteurenbeheer.
  • Verschillende credit management producten.
  • De gespreksopbouw van het incassogesprek.
  • Omgaan met weerstanden en smoezen.
  • Effectief vragen stellen.
  • Omgaan met lastig gedrag van debiteuren.
  • De afronding en afsluiting van het gesprek. 

Deelnemers
Deze training is bestemd voor ondernemers of medewerkers die (mede)verantwoordelijk zijn voor een verantwoord debiteurenbeheer en die hun vaardigheden willen verbeteren om openstaande vorderingen (sneller) te incasseren. 

Cursusgroepen
Wij verzorgen deze training ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het beste schikt. Eventueel kan de training naar uw wensen worden aangepast.

Aantal dagdelen en prijs
De cursus bestaat uit 2 dagdelen van circa 2,5 uur. De prijs per deelnemer is € 375,- voor leden van MKB-Nederland en € 399,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van € 30, - voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.

Verwante cursussen
MKB Cursus & Training verzorgt ook de: