Cursusoverzicht Financiën
Er bestaat niet zoiets als teveel kennis van financiële zaken. Financiën bepalen uiteindelijk het bestaansrecht en het succes van de dingen waar je mee bezig bent. De juiste opleiding kan je helpen je financiële situatie beter te begrijpen, in te schatten en te beheersen. MKB Cursus & Training biedt voor iedereen cursussen over alle aspecten die met geldbeheer te maken hebben, ook als je geen of weinig financiële kennis en ervaring hebt.
Financiële basiskennis
€ 535,00
voor MKB-Nederland leden
Financieel management
€ 825,00
voor MKB-Nederland leden
Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren
€ 535,00
voor MKB-Nederland leden
Vervolgtraining Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren
€ 535,00
voor MKB-Nederland leden
Juridische aspecten van debiteurenbeheer
€ 535,00
voor MKB-Nederland leden

Waarom je als mkb’er jouw financiën op orde moet hebben

Financiële zekerheid is de basis voor elke succesvolle onderneming, al helemaal als MKB’er! Verstand hebben van zaken zoals resultatenrekening en de balans behandelen zijn cruciaal om erachter te komen of je bedrijf in een gezonde financiële situatie verkeert. Want als de geldstroom van je bedrijf niet stabiel is, kan dat grote gevolgen hebben voor het soepel blijven draaien van je bedrijf. 

Het gaat namelijk niet alleen om geld hebben; het is ook belangrijk te weten hoe en wanneer je wat moet uitgeven. Ben ik de laatste tijd nalatig geweest met het betalen van mijn rekeningen zonder het zelf te beseffen? Hoe kan ik eenvoudige financiële analyses maken en knelpunten opsporen? Kloppen mijn jaarcijfers? Aandacht besteden aan de financiën van je bedrijf zorgt voor de stabiliteit die je als ondernemer nodig hebt. Wie daarom een streepje voor wil hebben bij het (beter) omgaan met financiële zaken, heeft baat bij een training. Zo wordt je een betere gesprekspartner voor je accountant, bankier en adviseur. 

Soorten financiële cursussen

Vanuit MKB Cursus & Training bieden we veel verschillende soorten financiële trainingen en cursussen aan, om het niveau van de MKB'ers flink op te krikken. 

Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren

In deze cursus leer je op een praktijkgerichte manier vaardigheden op te doen en kennis verwerven op het gebied van debiteurenbeheer en telefonische incasso. Je leert je debiteuren goed te beheren en hen snel en efficiënt te benaderen. Je kan risico’s verkleinen en je kosten op debiteuren verlagen.

Juridische aspecten van debiteurenbeheer

Deze training is bestemd voor ondernemers en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor een verantwoord beheer van debiteuren. De training is een goede aanvulling op de training ‘Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren’ en de ‘vervolgtraining’. Je kunt je ook inschrijven voor de juridische training als je deze trainingen niet hebt gevolgd.

Vervolgcursus debiteurenbeheer en telefonisch incasseren

Deze training is bestemd voor mensen die de basiscursus ‘Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren’ hebben gevolgd en voor mensen die al ervaring hebben, maar graag hun gesprekstechnieken op effectieve wijze willen fijnslijpen.

Financiële basiskennis

Je krijgt inzicht in de belangrijkste financiële gegevens van je eigen bedrijf. Je kunt eenvoudige financiële analyses maken en knelpunten opsporen. Je bent in staat de waarde van kengetallen te beoordelen. Je doet financiële basiskennis op over zakelijke belasting en gangbare begrippen. 

Financieel management

Je krijgt inzicht in de werking van jouw organisatie en de weerslag daarvan op je jaarcijfers, dankzij de training 'Financieel management'. Je leert hoe je de jaarcijfers kunt gebruiken om jouw organisatie te verbeteren. Je optimaliseert je ondernemingsresultaten door het gebruik van financiële instrumenten.

Online training debiteurenbeheer

Deze online training focust zich op een praktijkgerichte manier vaardigheden opdoen en kennis verwerven op het gebied van debiteurenbeheer en telefonische incasso.