Cursusoverzicht Leiderschap en leidinggeven
Geef je voor het eerst van je leven leiding of wil dat gaan doen? Heb je veel of weinig ervaring als leidinggevende? MKB Cursus & Training biedt korte, praktische cursussen op het gebied van leiderschap en diepgaande trainingen over bijvoorbeeld effectief en coachend leidinggeven.
Effectief leidinggeven
€ 1.540,00
voor MKB-Nederland leden
Leidinggeven en motiveren
€ 535,00
voor MKB-Nederland leden
Coachend leidinggeven A - de basis
€ 825,00
voor MKB-Nederland leden
Coachend leidinggeven B - de verdieping
€ 1.245,00
voor MKB-Nederland leden
Coachend leidinggeven C - de praktijktoets
€ 450,00
voor MKB-Nederland leden

Leiderschap cursussen

Een goed team kan pas echt goed functioneren als de leidinggevende het team feilloos weet aan te voelen en zo weet te sturen, dat het voelt alsof alles vanzelf gaat. Maar hoe doe je dat als leidinggevende? Bij MKB Cursus & Training helpen we je graag op weg met onze verschillende leiderschapstrainingen. Onze cursussen voor leidinggevenden zijn er voor iedereen, of je nu voor het eerst een leidinggevende functie gaat vervullen of al wat langer leiding geeft, maar graag je vaardigheden wilt uitbreiden.

Leiderschapsontwikkeling voor professionals

Veel mensen geloven in de hardnekkige fabel dat je als leider wordt geboren, en dat leidinggeven iets is wat je niet kunt leren. Bij MKB Cursus & Training geloven we daar niets van, en dat kunnen we bewijzen met onze trainingen leiderschapsontwikkeling, gericht op professionals van het MKB. We bieden niet alleen diverse korte en praktische leiderschapstrainingen, maar ook diepgaande cursussen op het gebied van coachend leidinggeven.
 
Tijdens deze leiderschapscursussen leer je alle vaardigheden en competenties die je nodig hebt om effectief leiding te kunnen geven. Zo leer onder andere hoe je moet omgaan met stress, hoe je je werknemers kunt motiveren en je gezag kunt opbouwen zonder autoritair te worden. Want een enthousiaste, motiverende leidinggevende in wie de werknemers vertrouwen hebben, heeft een positief effect op zowel de mensen als op de bedrijfsresultaten.

Groeien als leidinggevende

Ook als je een ervaren leidinggevende bent, is het soms goed om de balans op te maken en na te denken over de dingen die je misschien beter of anders zou kunnen doen. Wij bieden je de kans om daarover na te denken en als leidinggevende te groeien, zodat je alle aspecten van het leiderschap in de vingers krijgt en optimaal leiding kunt geven aan je werknemers.
 
We beginnen met een nulmeting en stellen daarna samen vast naar welk niveau jij als leidinggevende kunt en wilt doorgroeien. We gaan onder andere dieper in op de rol van leidinggevende als coach en op de beste manier om feedback te geven en te evalueren. Tijdens deze verdiepingscursus is het oefenen in de praktijk van groot belang.

Verschillende soorten leiderschapscursussen

Ons cursusaanbod ‘Leidinggeven’ is onderverdeeld in 5 verschillende cursussen. Afhankelijk van je functie en je ervaring kan je kiezen uit de volgende modules: Effectief leidinggeven, Leidinggeven en motiveren, Coachend leidinggeven A (de basis), B (de uitbreiding) en C (training met praktijktoets). Hieronder lees je wat de verschillen zijn en voor wie de cursussen zijn ontwikkeld.

De cursus effectief leidinggeven 

Deze cursus effectief leidinggeven richt zich speciaal op ondernemers, directeuren of leidinggevenden die hun leidinggevende capaciteiten willen vergroten. Je leert onder andere hoe je je werknemers kunt motiveren en betrekken bij de organisatie. Ook worden zaken als het voorzien van ongeregeldheden, het coachen in plaats van regelen en het oplossen van problemen behandeld. De duur van de cursus is 4 dagen.

De cursus leidinggeven en motiveren 

De cursus leidinggeven en motiveren is bedoeld voor leidinggevenden in het MKB die hun competenties willen vergroten. In deze cursus leer je meer over verschillende leiderschapsstijlen en welke stijl het beste bij jou past. Je leert ook meer over het belang van delegeren en hoe je dat het beste kunt doen. En alles wat je bij ons leert, kan je direct de volgende dag al in de praktijk brengen, want deze cursus duurt maar 1 dag.

De cursus Coachend leidinggeven A- de basis

De basistraining Coachend leidinggeven is bedoeld voor iedereen die mensen leidt en begeleidt in organisaties. In deze cursus leer je op een laagdrempelige manier hoe je een directe verbinding kunt leggen met je dagelijkse werkomgeving, anderen kunt motiveren en waardoor jouw werkwijze meer impact krijgt. Deze inspirerende cursus duurt 2 dagen.

De cursus Coachend leidinggeven B- de uitbreiding

De verdiepingstraining Coachend leidinggeven is een direct vervolg op de basistraining Coachend leidinggeven. Deze verdiepende cursus is bedoeld om nog dieper te gaan aan de hand van verschillende technieken en methoden. Wat gaat er (al) goed? En wat kan er (nog) beter in de praktijk? Deze cursus duurt 2 dagen, zodat je daarna weer een frisse kijk hebt.

De cursus Coachend leidinggeven c- de praktijktoets

De praktijktoets Coachend leidinggeven vormt de afsluiting van de basis- en verdiepingstrainingen Coachend leidinggeven. Volg je dit derde onderdeel, dan ben je al behoorlijk gevorderd. Tijdens deze afsluitende trainingsdag leer je casuïstiek te beschrijven op basis van leerervaringen in en uit de eigen praktijk. Dit examen leg je binnen 1 dag af.