Wanneer wil je gaan?

3 december 2020
9:00-17:30 · Utrecht
9 februari 2021
9:00-17:30 · Utrecht
17 maart 2021
9:00-17:30 · Zoetermeer
15 oktober 2021
9:00-17:30 · Utrecht
23 november 2021
9:00-17:30 · Zoetermeer

€ 429,75
voor MKB-Nederland leden
€ 453,75 voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums
€ 429,75
voor MKB-Nederland leden
€ 453,75 voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums

Financiële basiskennis

Intro

Bedrijfsfinanciën in de praktijk

Word je regelmatig geconfronteerd met financieel vakjargon maar kun je je niet altijd herinneren hoe dit vroeger bij economie werd uitgelegd? Dan hebben wij een oplossing voor je: de cursus financiële basiskennis. Tijdens deze cursus worden onderwerpen als de resultatenrekening en de balans behandeld. Je komt te weten wanneer je bedrijf in een gezonde financiële situatie verkeert, welke bedrijfsvormen belastingtechnisch interessant zijn en nog veel meer financiële (basis)kennis.

Wat leer je?

Je krijgt inzicht in de belangrijkste financiële gegevens van je eigen bedrijf. Je kunt eenvoudige financiële analyses maken en knelpunten opsporen. Je bent in staat de waarde van kengetallen te beoordelen. Je doet kennis op over zakelijke belasting en gangbare begrippen. Kortom, je bent een betere gesprekspartner voor je accountant, bankier en adviseur geworden. Je leert ook:
  • De basisprincipes van boekhouden: journaalposten, wanneer boek je wat en waar?;
  • De relatie tussen Balans en Winst-en-verliesrekening te begrijpen;
  • Vergelijkingen te maken tussen je cijfers en branchegemiddelden.

Duur training

1 dag

Programma

Heb je deze cursus met goed gevolg doorlopen dan ben je een geschikte kandidaat voor de vervolgcursus ‘Financieel management’, die vaak aansluitend in dezelfde regio wordt georganiseerd. De cursus Financiële basiskennis stelt onderstaande onderwerpen aan de orde:
  • De balans: indeling, beoordeling en ontwikkelingen;
  • Beoordeling winst-en-verliesrekening;
  • Cashflow;
  • Exploitatie: rekening, ontwikkeling en begroting;
  • Ondernemingsvormen;
  • Belastingdruk BV en EZ.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor mensen die op financieel gebied de essentiële basiskennis missen, maar die graag willen verwerven.

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je € 429,75; ben je geen lid, dan € 453,75. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen en tips

Heb je nog vragen over deze cursus? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.

We geven ook andere cursussen en trainingen op het gebied van financiën. Misschien vind je de onderstaande suggesties ook interessant!

Een cursist over:

“Heel duidelijk werd in deze cursus uitgelegd wat het verschil is tussen de balans en de winst- en verliesrekening. Voor veel van onze medewerkers was dat echt een eyeopener. Ook hadden we veel aan de uitleg over de kasstromen binnen je bedrijf. Het hoofd van onze technische dienst doet jaarlijks een heel aantal dure investeringen. Hoe ga je daar mee om? We kregen veel nuttige en praktische informatie. Lang geleden heb ik een dergelijke training al eens gevolgd, maar ik wilde alles weer even ophalen. De eigenaar van Parkhotel Den Haag adviseerde mij om dat bij MKB Cursus & Training te doen. Daar heb ik geen spijt van. De dag was perfect verzorgd, alle communicatie verliep prima en de trainer was zeer professioneel.”

Parkhotel Den Haag,
Jacques Ravoo, general manager
€ 429,75
voor MKB-Nederland leden