Wanneer wil je gaan?

Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 015 219 13 90

€ 905,-
voor MKB-Nederland leden
€ 940,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums
€ 905,-
voor MKB-Nederland leden
€ 940,- voor niet MKB-Nederland leden
Inschrijven

Aanhangwagentraining; rijbewijs BE (1-daags)

Intro

Het is soms verleidelijk om even een aanhanger achter de auto te hangen. Maar lang niet iedereen mag zomaar met alle aanhangers rijden. Vaak is een E-rijbewijs vereist. Rijden met een aanhangwagen zonder E-rijbewijs kan vervelende gevolgen hebben. De bestuurder loopt risico op een bekeuring, en bij een ongeval kunnen de gevolgen nog veel ernstiger zijn.

Met een B-rijbewijs mag je met een aanhanger rijden die een totaalgewicht heeft van maximaal 750 kg (eigen gewicht + laadvermogen). Voor een aanhanger met een totaalgewicht van meer dan 750 kg is een E-rijbewijs nodig, als dit gewicht tenminste groter is dan van het trekkende voertuig. Als het totale gewicht van het trekkende voertuig en aanhanger meer dan 3500 kg bedraagt, is altijd een E-rijbewijs nodig.

Wat leer je?

Je leert rijden met een aanhangwagen en wordt in 1 dag klaargestoomd voor het aansluitende examen op diezelfde dag. Deze eendaagse training is in het bijzonder geschikt voor iedereen die al ervaring heeft met het rijden met een aanhanger. Is dat niet het geval, dat kun je beter voor de 2-daagse variant kiezen.

Duur training

De aanhangwagentraining; rijbewijs BE duurt 1 dag

Waar en wanneer?

Na je inschrijving nemen wij contact op. In overleg plannen we deze aanhangwagentraining dan voor je in op een dag en een plaats die jou het beste schikt.

De aanhangwagentraining voor het E-rijbewijs wordt landelijk verzorgd. Er zijn dus altijd mogelijkheden dichtbij je woonplaats. Training en examen vinden plaats in een voertuigcombinatie van een geschikt bevonden rijschool.

Programma

  • Kennismaking met de instructeur van de betreffende rijschool.
  • Het eerste deel van de aanhangwagentraining.
  • Lunchpauze.
  • Het tweede deel van de aanhangwagentraining.
  • Tussen het einde van de training en het begin van het examen zit ongeveer een half uur.
  • Examen voor het E-rijbewijs. Dit examen duurt ongeveer 55 minuten.
Direct na afloop van het examen krijg je te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent, kun je na de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Voor wie?

Deze aanhangwagentraining is bedoeld voor mensen die wel een B-rijbewijs en ervaring met het rijden met een aanhanger hebben, maar nog niet in het bezit zijn van een E-rijbewijs.

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je € 905,- voor deze eendaagse aanhangwagentraining; ben je geen lid, dan € 940,-. Deze bedragen zijn inclusief examen, maar exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze aanhangwagentraining? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.

Klik hier voor aanvullende informatie van het CBR over het examen voor het E-rijbewijs.
€ 905,-
voor MKB-Nederland leden