Wanneer wil je gaan?

3, 10 oktober 2023
9:00-17:00 · Utrecht
22, 29 november 2023
9:00-17:00 · Utrecht

€ 770,-
voor MKB-Nederland leden
€ 820,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums
€ 770,-
voor MKB-Nederland leden
€ 820,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums

Financieel management

Intro

Manage jouw bedrijfsfinanciën

Een winst-en-verliesrekening interpreteren gaat je goed af, maar het analyseren, controleren en verbeteren van je bedrijfsresultaten is een andere zaak. Met deze cursus willen we jou de kennis bieden om je ondernemingsresultaten te verbeteren. Dit doen we op een structurele en systematische manier. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat leer je?

Je krijgt inzicht in de werking van jouw organisatie en de weerslag daarvan op je jaarcijfers. Je leert hoe je de jaarcijfers kunt gebruiken om jouw organisatie te verbeteren. Je optimaliseert je ondernemingsresultaten door het gebruik van financiële instrumenten.

Duur cursus

2 dagen

Programma

Mis je essentiële basiskennis, dan kun je eerst onze cursus 'Financiële basiskennis' volgen. De cursus Financieel management behandelt de onderstaande onderwerpen:
  • Bedrijfsfinanciën als resultaatgebied;
  • Waardebepaling onderneming;
  • Analyse financiële positie;
  • Exploitatie-analyse;
  • Break-even analyse;
  • Rentabiliteitsratio's;
  • Investeringsscenario's;
  • Begroten en budgetteren.

Voor wie

De cursus is bestemd voor ondernemers, directeuren of managers in het midden- en kleinbedrijf of voor medewerkers die met financieel management te maken hebben.

Investering

De cursus bestaat uit twee lange dagen. Als lid van MKB-Nederland betaal je € 770,-; ben je geen lid, dan € 820,-. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen en tips

Heb je nog vragen over deze cursus? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.

We geven ook andere cursussen en trainingen op het gebied van financiën. Misschien vind je de onderstaande suggesties ook interessant!
€ 770,-
voor MKB-Nederland leden