Wanneer wil je gaan?

Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 015 219 13 90

€ 535,-
voor MKB-Nederland leden
€ 560,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums
€ 535,-
voor MKB-Nederland leden
€ 560,- voor niet MKB-Nederland leden
Inschrijven

Juridische aspecten van debiteurenbeheer

Intro

Een leverancier speelt, als hij er verstand van heeft, zelf een grote rol bij het slagen van een (juridische) incassoprocedure als een klant een factuur niet betaalt. Tijdens de training Juridische aspecten van debiteurenbeheer leren wij jou op praktische wijze alles over de belangrijkste juridische onderwerpen die van toepassing zijn bij het dagelijkse debiteurenbeheer. Met deze kennis kun jij straks vanuit juridisch oogpunt verantwoord zakendoen. Verder kan de opgedane kennis worden gebruikt in gesprekken met klanten, collega's of de incasso-intermediair (incassobureau, deurwaarder of advocaat).

Wat leer je?

De deelnemers leren tijdens de cursus juridische aspecten van debiteurenbeheer de belangrijkste kenmerken over aansprakelijkheid, dossiervorming, juridische (incasso)procedures en de insolventiewet (faillissement en wettelijke schuldsanering) om zodoende het aantal afschrijvingen te verminderen en de kans van slagen van het incassotraject te vergroten.

Duur training

De training Juridische aspecten van debiteurenbeheer duurt 1 dag

Programma

Tijdens de training Juridische aspecten van debiteurenbeheer komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Nederlandse rechtsvormen en aansprakelijkheid;
  • Het belang van dossieropbouw en algemene voorwaarden;
  • De overdracht naar het incassobureau, deurwaarder of advocaat;
  • Juridische procedures en beslaglegging;
  • Faillissementsrecht en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Voor wie?

De training Juridische aspecten van debiteurenbeheer is bestemd voor ondernemers en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor een verantwoord beheer van debiteuren. De training is een goede aanvulling op de training 'Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren' en de 'vervolgtraining'. Je kunt je ook inschrijven voor de juridische training als je deze trainingen niet hebt gevolgd.

Offerte

Bij MKB Cursus en Training is het ook mogelijk om een incompany cursus te volgen, of je nu een grote of kleine zelfstandige onderneming bent.
Klik hier voor een offerte

Investering

Wat kost de cursus juridische aspecten van debiteurenbeheer? Als lid van MKB-Nederland betaal je € 535,-; ben je geen lid, dan € 560,-. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Tip: Informeer bij je werkgever naar het Persoonlijk Ontwikkelbudget. Werkgevers hebben immers veel profijt van de nieuwe kennis uit onze bedrijfsopleidingen

Vragen en tips

Heb je nog vragen over de training juridische aspecten van debiteurenbeheer? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.
We geven ook andere trainingen en cursussen op het gebied van financiën. Misschien vind je onderstaande suggesties ook interessant!

€ 535,-
voor MKB-Nederland leden