Wanneer wil je gaan?

Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 015 219 13 90

€ 535,-
voor MKB-Nederland leden
€ 560,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums
€ 535,-
voor MKB-Nederland leden
€ 560,- voor niet MKB-Nederland leden
Inschrijven

Levensfase bewust personeelsbeleid

Intro

Als het om werken gaat horen bij elke leeftijd specifieke eigenschappen en wensen. Elke leeftijd vraagt om maatwerk voor de betreffende medewerkers en voor de organisatie waarin dat waargemaakt moet worden. Binnen het levensfase bewust personeelsbeleid moet veel aandacht uitgaan naar de oudere leeftijdsgroepen omdat we voor het eerst weer langer werken. De leeftijd waarop mensen stoppen met werken is snel hoger geworden. En als de werkgever zich hier niet extra voor inspant, wordt dat geen succes. Welke solidariteit tussen de leeftijdsgroepen heb je nodig om een gezond bedrijfsklimaat te ontwikkelen waarin leeftijdsgroepen, met erkenning van hun specifieke eigenschappen, samen op kunnen werken? Hier ligt een belangrijk aandachtsveld voor de OR.

Wat leer je?

Na deze workshop heb je kijk op levensfase bewust personeelsbeleid in relatie tot je OR werk. Je kunt initiatieven nemen om er in het bedrijf aandacht aan te besteden. Met kennis van de eigenschappen van leeftijden kun je actief meewerken aan een levensfase bewust personeelsbeleid.

Duur training

De training Levensfase bewust personeelsbeleid duurt 1 dag

Programma

Tijdens de training Levensfase bewust personeelsbeleid behandelen we:
  • Wat zijn de life-events en de eigenschappen van leeftijden?
  • Wat betekent langer doorwerken voor medewerkers en organisatie?
  • Hoe maak je het in functies haalbaar om langer te werken?
  • Welke arbeidsvoorwaarden passen bij welke leeftijd?
  • Ontzien of gericht vitaliteitsbeleid?

Voor wie?

Deze workshop Levensfase bewust personeelsbeleid is bestemd voor ondernemingsraadsleden met belangstelling voor levensfase bewust personeelsbeleid en die inspiratie willen opdoen om er in hun bedrijf activiteiten in te ondernemen.

Maatwerk

Wij verzorgen deze workshop levensfase bewust personeelsbeleid ook voor leden van één OR en andere groepen. Deze wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats naar jouw keuze. Wij passen de cursus aan je wensen aan. Meer weten? Bel (015) 219 13 90.

Offerte

Bij MKB Cursus en Training is het ook mogelijk om een incompany cursus te volgen, of je nu een grote of kleine zelfstandige onderneming bent. Klik hier voor een offerte

Investering

Als lid van MKB-Nederland betaal je voor deze eendaagse workshop levensfase bewust personeelsbeleid € 535,-; ben je geen lid, dan € 560,-. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen en tips

Heb je nog vragen over deze workshop levensfase bewust personeelsbeleid? Bel ons dan op (015) 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.

We geven ook andere OR-trainingen, misschien vind je de onderstaande suggesties ook interessant!
€ 535,-
voor MKB-Nederland leden