Wanneer wil je gaan?

Deze cursus wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 015 219 13 90

€ 49,-
voor MKB-Nederland leden
€ 49,- voor niet MKB-Nederland leden
Bekijk datums
€ 49,-
voor MKB-Nederland leden
€ 49,- voor niet MKB-Nederland leden
Inschrijven

Werken met PUR: online training diisocyanaten

Intro

Bij het aanbrengen van PUR-schuim komen diisocyanaten vrij. Dat zijn gevaarlijke stoffen, die onder andere allergieën kunnen veroorzaken. Zonder de benodigde certificering is het daarom vanuit Europese REACH-wetgeving vanaf 24 augustus 2023 verboden om met producten te werken die meer dan 0,1 procent diisocyanaten bevatten. Dat geldt niet alleen voor PUR-schuim, maar ook voor lijmen en lakken die deze stoffen bevatten.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid, de verenigde producenten of bij de leverancier van een product dat diisocyanaten bevat.

Via deze online training kun je het benodigde certificaat halen. Een werkgever is verplicht te registreren welke medewerkers gecertificeerd zijn.

Deze online training kun je direct volgen via de verenigde producenten. Maar als je de training via ons boekt, dan regelen wij alle administratieve zaken (o.a. alles rond inlogcodes en certificaten) voor jou of al je medewerkers die gecertificeerd moeten worden. Ook kun je een hele groep op locatie laten trainen via ons.

Wat leer je?

Een deelnemer leert om veilig te werken met producten die diisocyanaten bevatten. De deelnemer volgt zelfstandig de online training en doet aan het eind daarvan een toets. Het certificaat is beschikbaar zodra de deelnemer daarvoor slaagt.

Duur training

Het volgen van de online training kost je ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Programma

Een deelnemer ontvangt na aanmelding de gegevens om in te kunnen loggen op de online training. De deelnemer volgt de training en kan bij goed gevolg het certificaat downloaden. De deelnemer kan bij zakken onbeperkt herkansen. MKB Cursus & Training downloadt ook het certificaat van de deelnemer, administreert dit indien gewenst en stuurt een exemplaar voor de administratie naar je bedrijf. Het is ook mogelijk de online training groepsgewijs op locatie uit te voeren. Mail of bel ons voor de mogelijkheden via info@mkbct.nl of 015 219 13 90.

Voor wie?

De online training diisocyanaten is voor uitvoerende medewerkers in de bouw, onderhoud, renovatie of beheer die in aanraking kunnen komen met PUR/diisocyanaten.
Zijn je medewerkers niet zo bekwaam met computers, dan kunnen wij hen klassikaal de online training laten doorlopen en de toets laten doen. Ook hierbij zorgen wij voor alles, inclusief inzet van laptops. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Investering

Deze online training kost € 49,- per cursist. Dit bedrag is exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze online training diisocyanaten? Wij lichten het graag toe. Bel ons op 015 219 13 90 of mail via info@mkbct.nl.
€ 49,-
voor MKB-Nederland leden