Arbeidsvoorwaarden en belonen

U weet als geen ander hoe belangrijk een goed arbeidsvoorwaardenbeleid is, maar welke keuzes zijn daarin essentieel? Welke beloningsmethodiek kunt u het best wanneer inzetten? Welke actuele systemen en regelingen moet u toepassen? Kortom, wat maakt u een aantrekkelijk werkgever? Deze cursus belicht een belangrijk onderdeel van uw personeelsmanagement en helpt u de juiste keuzes te maken, met bijzondere aandacht voor variabel belonen. 

Doelstelling
U krijgt inzicht in de moeilijke materie van arbeidsvoorwaarden en beloning en de wijze waarop dit in uw bedrijf het beste kan worden aangepakt. Dit doen wij door u een overzicht te geven van de mogelijkheden die hun nut bewezen hebben in het midden- en kleinbedrijf.

Programma
De cursus Arbeidsvoorwaarden en belonen behandelt de volgende onderwerpen:

  • Beter betalen: wat levert dat op?
  • Belonen is meer dan het geven van salaris.
  • Wat zijn redelijke verschillen in beloning tussen medewerkers?
  • Hoe pakken we prestatiebeloning op een goede manier aan?
  • Basisprincipes en presentatie van geschikte systemen en regelingen voor het mkb.
  • Hoe gaan we om met de beloning van oudere, zieke of arbeidsongeschikte medewerkers?
  • Welke arbeidsvoorwaarden maken een werkgever aantrekkelijk?
  • Welke wettelijke bepalingen gelden bij aanpassing van de beloning? 

Deelnemers
Deze cursus is bestemd voor ondernemers in het mkb en hun medewerkers die met personeelszaken belast zijn.

Cursusgroepen
Wij verzorgen deze cursus desgewenst ook voor groepen. De cursus wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt. Eventueel kan de cursus ook naar uw wensen worden aangepast.

Aantal dagdelen en prijs
Deze cursus bestaat uit 2 dagdelen. De prijs per deelnemer is € 365,- voor leden van MKB-Nederland en € 395,- voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW, exclusief een bijdrage van € 35,- voor cursusmaterialen en € 19,75 per dag arrangementskosten.

Informatie
Heeft u nog vragen over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van MKB Cursus & Training: telefoon (015) 219 13 90 of per mail, klik dan hier.


Ontslagvergunningen en -procedures zijn zeer actueel. We zochten een opleidingspartner die ons de nodige verdieping op dit terrein kon bieden en kwamen bij MKB Cursus & Training uit. De kleinschaligheid van de cursus zorgt ervoor dat je heel gericht met de trainer kunt communiceren. Ook de onderwerpen zijn concreet, zoals werkkostenregelingen en ontbindingsovereenkomsten. ‘k Heb het cursusboek nu binnen handbereik liggen!

L’Arcade Administraties-Belastingen BV, Heerhugowaard
John Appelman, directeur